Veelgestelde vragen

Reserveer hier de videograaf. Dan weet u gelijk of jullie trouwdatum nog beschikbaar is. 

Veelgestelde vragen

Waarom is de bruiloft videograaf van Film Bruiloft een stuk goedkoper dan andere videograaf websites? 

 • Ik film circa 8 uur overdag met een niet al te opvallende, compacte kwaliteits 4K systeemcamera (geen grote, zware, opvallende videocamera). 
 • Ik gebruik geen tweede cameraman. Waarom twee mensen duur betalen, als ik dit ook prima zelf kan filmen (en dus ook geld kan besparen voor jullie film). Ik heb wel een tweede filmcamera bij me, zodat ik hiermee de hele trouwceremonie en nog wat extra filmbeelden vanaf statief kan filmen.
 • Ik bied een vast pakket, waarin alles gelijk duidelijk is voor het bruidspaar. Tijdens het reserveren op deze website, kunnen jullie alle opties bekijken en overige informatie of wensen aan mij doorgeven. Daarom doe ik dan ook geen kennismakingsgesprek, want dit is voor beide partijen tijdrovend en kost dus ook niks extra (jullie zullen het al druk genoeg hebben met het plannen van de bruiloft). Ik zorg er altijd voor dat ik op de trouwdag 's morgens ruim op tijd aanwezig ben bij de bruid (het opmaken), om de hele bruiloft zo perfect mogelijk in beeld te brengen met mijn film apparatuur (ik film alles in kleur). Om alles mooi vloeiend te filmen, gebruik ik een gimbal en een statief.

Waarom is onze bruiloftsfilm bij Film Bruiloft al binnen een week klaar, terwijl we bij andere bruiloft videografen een flink aantal weken moet wachten?

 • Doordat ik nog een redelijk nieuwe videograaf op de markt ben, zit mijn agenda nog niet overvol en kan ik daardoor al binnen een week jullie bruiloft film monteren en naar jullie opsturen. Andere bekendere, grotere en duurdere bruiloft videografen zitten vaak al vroeg volgeboekt voor een jaar en hebben daardoor extra veel tijd nodig om nog te kunnen monteren.

Waar is de videograaf actief en is het mogelijk om hem daarbuiten te reserveren?

 • Ik ben actief in Nederland, Noord Holland (hier bereken ik geen extra kosten). Het is uiteraard wel mogelijk om me ook buiten Noord Holland te reserveren. Voor de trouwlocaties buiten Noord Holland komt hier dan nog wel kilometervergoeding bij (0,19 eurocent per km heen en terug, berekent vanaf Alkmaar naar de trouwlocatie). Voor reistijden worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Als we reserveren, is dit dan onder voorbehoud? En is er dan ook een vooruitbetaling nodig?

 • Als jullie op verstuur klikken na het reserveren, dan maken jullie een voorlopige reservering onder voorbehoud (het ligt eraan of de datum nog beschikbaar is). De videograaf zal zo snel mogelijk een mail terugsturen met alle verdere informatie, met bevestiging van de datum en een verzoek voor vooruitbetaling van 20% van de totale prijs om de reservering definitief vast te leggen. Als de vooruitbetaling van 20% betaald is, is de reservering definitief vast gelegd en kunnen andere bruidsparen niet meer reserveren voor deze datum. Het restantbedrag hoeft pas betaald te worden, als de videograaf klaar is met het monteren van jullie bruiloft film. Jullie zullen hier per mail verder over geinformeerd worden. 

Doet de videograaf ook aan same day edit, zodat we 's avonds op de bruiloft al wat van de film kunnen zien?

 • Nee, dit bied ik niet aan in mijn pakket. Ik film liever zoveel mogelijk tijdens jullie bruiloft, in plaats van dat ik daar al ga zitten monteren.

Hoelang komt de videograaf filmen en kan ik ook extra uren bijboeken (voor bijvoorbeeld het diner en het feest 's avonds)?

 • De videograaf komt standaard circa 8 uur filmen. Het is inderdaad mogelijk om de videograaf voor extra uren (diner/feest) bij te boeken. Hier vraag ik 40 euro per extra uur voor. Het aantal extra uur dat jullie willen dat ik kom filmen, kunnen jullie aangeven tijdens het reserveren.

Kan de videograaf ook met een drone op de bruiloft filmen?

 • Nee, filmen met een drone zit niet in mijn pakket. Dit doe ik niet, om zo de kosten voor de bruiloft film zo laag mogelijk te houden. 

Wordt onze hele trouwceremonie op film opgenomen?

 • Ja, hier gebruik ik mijn extra filmcamera op statief voor. Deze zal de hele trouwceremonie filmen, met een microfoon op de camera om al het geluid vast te leggen.

Hoelang duurt de uiteindelijk gemonteerde film?

 • Deze zal ongeveer 10 minuten duren. Jullie krijgen twee versies, de 4K en de Full HD versie, zodat jullie op huidige televisies de bruidsfilm kunnen kijken, maar ook op nieuwere televisies in 4K kwaliteit kunnen genieten van jullie film. Ook zal ik extra de hele trouwceremonie in Full HD op de USB stick zetten.

Kunnen wij zelf de muziek kiezen voor de bruiloft film?

 • Tijdens het reserveren op deze website, is het mogelijk om de soort muziek te kiezen voor de bruiloft film. Specifieke nummers zullen jullie onder overige informatie/wensen kunnen neerzetten. Let wel op: op bekende muziek liggen auteursrechten en het is daarom helaas niet toegestaan dat ik deze kan gebruiken in mijn films. Doordat ik gebruik maak van rechtenvrije muziek, is het voor jullie eventueel ook mogelijk om jullie bruiloft film te delen op sociale media (youtube, facebook etc.)

Worden er filmbeelden van ons huwelijk gebruikt voor promotie van deze website? 

 • Om toekomstige klanten die deze website bezoeken, wat filmbeelden van diverse bruiloften te kunnen laten zien, zou het erg handig voor mij zijn als ik wat materiaal op mijn website kan plaatsen. Materiaal wordt alleen op deze website geplaatst en op Vimeo. Na de bruiloft krijgen jullie informatie, wanneer en hoe jullie de bruiloftfilm op Vimeo kunnen zien en dan dus ook kunnen delen met familie en vrienden. Als jullie niet willen dat ik film materiaal van jullie bruiloft op deze website en Vimeo zet, dan kunnen jullie dat aangeven als jullie reserveren. 

We zijn de USB stick met de bruidsfilm kwijt geraakt/ de USB stick met de bruidsfilm is stuk. Is het nog mogelijk om de USB stick met de gemonteerde films nog een keer te kopen?

 • De gemonteerde bruidsfilms (4K versie, Full HD versie & de volledige bruidsceremonie in Full HD) bewaar ik maximaal 1 jaar. Deze zijn inderdaad nog een keer over te nemen. Hier vraag ik 50 euro voor. Dit is inclusief de nieuwe USB stick, waar ik de bestanden opzet en inclusief de verzendkosten voor het opsturen naar jullie per aangetekende post.

Is het mogelijk om al het ruwe film materiaal wat de hele dag gefilmd is over te kopen? 

 • Al het ruwe film materiaal van de bruiloft wordt maximaal 6 maanden bewaard en is voor een bepaald bedrag over te nemen door het bruidspaar. Overkopen is mogelijk, maar dit is niet standaard in de pakketprijs inbegrepen. Hiervoor vraag ik eenmalig een bedrag van 170 euro. Dit is inclusief de USB stick, waar ik alle bestanden opzet en inclusief de verzendkosten voor het opsturen naar jullie per aangetekende post. De videograaf blijft ten alle tijden wel eigenaar van het ruwe film materiaal.

Wij gaan binnenkort trouwen. Is het nog mogelijk om last minute de videograaf te reserveren?

 • Dit is waarschijnlijk mogelijk. Als jullie hieronder op 'reserveren' klikt, het reserveringsformulier invult en opstuurt, dan zal ik zo snel mogelijk per mail een bericht terug sturen, of de gekozen datum nog vrij is in mijn agenda. 

Film Bruiloft

Meer informatie over Film Bruiloft? Kijk dan op de diverse social media, stuur me een mail, of kijk bij videograaf bruiloft.

Contact

Reserveren: klik hier

Email: klik hier

Sitemap

Social media: 


Copyright 2019 Film Bruiloft - Videograaf voor bruiloft films