Veelgestelde vragen

Reserveer hier de bruiloft videograaf voor jullie trouwdatum dit najaar (of alvast voor jullie bruiloft in 2021 / 2022).

Bruiloft videograaf vragen
bruiloftvideograaf monteren
Videograaf vragen

Veelgestelde vragen over een 4K trouwfilm

Waarom is een trouwfilm bij de bruiloft videograaf van Film Bruiloft laten maken, een stuk goedkoper dan andere videograaf websites? 

 • Ik film circa 5 uur, 8 uur, of 10 uur, met een niet al te opvallende, compacte, professionele kwaliteits 4K Ultra HD systeemcamera GH5 (geen grote, zware, veel te dure, aanwezige videocamera). 
 • Ik gebruik geen tweede cameraman. Waarom twee mensen duur betalen, als ik dit ook prima zelf kan filmen (en dus ook geld kan besparen voor jullie trouwfilm). Ik heb wel een tweede kwaliteits 4K Ultra HD systeemcamera G80 bij me, zodat ik hiermee ook de gehele trouwceremonie en extra filmbeelden vanaf statief kan filmen (zoals eerste ontmoeting, speeches etc).
 • Ik bied drie vaste pakketten (zilver, goud en diamant), waarin alles gelijk duidelijk is voor het bruidspaar. Tijdens het reserveren op deze website, kunnen jullie alle opties bekijken en overige informatie of wensen aan mij doorgeven. Ik doe dan ook geen kennismakingsgesprek, want dit is voor beide partijen tijdrovend, kost mij veel (reis) uren en daardoor kan ik een hoop kosten voor het reserveren van de videograaf besparen. Ruim een week voor de bruiloft neem ik contact op met jullie (of de ceremoniemeester), om de tijd en de locaties door te nemen, zodat ik precies weet hoelaat en waar ik op de trouwdag allemaal moet zijn. Dan kan ik me hier alvast zorgvuldig op voorbereiden. Ik zorg er altijd voor dat ik op de trouwdag 's morgens ruim op tijd aanwezig ben bij de bruid (het opmaken, jurk filmen), om de hele bruiloft zo perfect mogelijk in beeld te brengen met mijn film apparatuur (ik film alles in kleur). Om alles mooi vloeiend te filmen, gebruik ik een professionele gimbal (voor camera stabilisatie) en statieven. Ook gebruik ik externe audiorecorders om het geluid (huwelijksgeloften, speeches), zo goed mogelijk op te nemen.

Waarom is onze trouwfilm bij Film Bruiloft al binnen twee weken klaar, terwijl we bij een andere bruiloft videograaf soms maanden moeten wachten?

 • Doordat ik niet teveel reserveringen in een bepaalde week aanneem, heb ik genoeg tijd om alle aandacht te schenken aan jullie trouwfilm en daardoor de trouwfilm in twee weken te monteren en naar jullie op te sturen. 

Waar is de videograaf actief en is het mogelijk om hem daarbuiten te reserveren?

 • Ik ben actief en te reserveren voor heel Nederland. Ik ben woonachtig in Noord-Holland.

Wij hebben op dit moment (nog) geen 4K televisie. Kunnen we dan wel onze trouwfilm bekijken?

 • Dit is mogelijk. De videograaf filmt de bruiloft met 4K camera's en monteert de film in twee aparte bestanden op een USB-stick. Een 4K bestand en een Full HD bestand, zodat jullie ook op HD televisies met een USB-ingang de trouwfilm kunnen bekijken. Als jullie in de toekomst alsnog een 4K televisie kopen, dan kunnen jullie het 4K bestand laden, om jullie trouwfilm in 4K kwaliteit te bekijken. Ook is het mogelijk om de hele trouwceremonie te filmen in 4K en daar een 4K bestand en een Full HD bestand van te monteren en op de USB-stick te zetten (met audio en muziek). 

Als we reserveren, is dit dan onder voorbehoud? En is er dan ook een vooruitbetaling nodig?

 • Als jullie op verstuur klikken na het reserveren, dan maken jullie een voorlopige reservering onder voorbehoud (het ligt eraan of de datum nog beschikbaar is). De videograaf zal zo snel mogelijk een mail terugsturen met alle verdere informatie, met bevestiging van de datum en een verzoek voor vooruitbetaling van 20% van de totale prijs om de reservering definitief vast te leggen. Als de vooruitbetaling van 20% betaald is, is de reservering pas definitief vastgelegd en kunnen andere bruidsparen niet meer reserveren voor deze datum. Het restantbedrag hoeft pas betaald te worden, als de videograaf klaar is met het monteren van jullie trouwfilm. Jullie zullen hier per mail verder over geinformeerd worden. 

Doet de videograaf ook aan same day edit, zodat we 's avonds op de bruiloft al wat van de film kunnen zien?

 • Nee, dit bied ik niet aan in mijn pakket. Ik film liever zoveel mogelijk tijdens jullie bruiloft, in plaats van dat ik daar al ga monteren en niets meer kan filmen.

Hoelang komt de videograaf filmen en kan ik ook extra uren bijboeken (voor bijvoorbeeld het diner en het feest 's avonds)?

 • De videograaf bied drie verschillende pakketten aan: 5 uur, 8 uur, of 10 uur filmen. Ook kan er daarnaast nog extra uren worden gereserveerd, dit kost 59 euro per uur.

Kan de videograaf ook met een drone op de bruiloft filmen?

 • Nee, filmen met een drone zit niet in mijn pakket. Dit doe ik niet, om zo de kosten voor de trouwfilm zo laag mogelijk te houden. 

Wordt onze hele trouwceremonie op film met geluid opgenomen?

 • Ja, dit is een extra reserveer mogelijkheid. Hier gebruik ik twee extra 4K filmcamera's voor (op statief en met gimbal/camerastabilisatie). Deze zullen de hele trouwceremonie filmen. Voor het geluid gebruik ik aparte professionele audio recorders en digitale microfoon recorders met lavelier, om al het geluid mooi vast te leggen.

Hoelang duurt de uiteindelijk gemonteerde film?

 • Deze zal ongeveer 5-10 minuten duren (dit ligt aan het gekozen pakket). Jullie krijgen twee versies, een 4K Ultra HD versie en een Full HD versie, zodat jullie ook op huidige televisies de trouwfilm kunnen kijken, maar ook op nieuwere televisies in 4K kwaliteit kunnen genieten van jullie trouwfilm. Ook is het mogelijk om de hele trouwceremonie te filmen en te monteren in twee versies, een 4K Ultra HD versie en een Full HD versie, die ik op de USB stick zet. 

Kunnen wij zelf de muziek kiezen voor de trouwfilm?

 • Tijdens het reserveren op deze website, is het mogelijk om het soort muziek te kiezen voor de trouwfilm. Let wel op: op bekende muziek liggen auteursrechten en het is daarom helaas niet toegestaan dat ik deze kan gebruiken in mijn films. Doordat ik gebruik maak van professionele rechtenvrije muziek (deze haal ik van soundstripe), is het voor jullie eventueel ook mogelijk om jullie trouwfilm te delen op sociale media (youtube, facebook etc.). Tijdens het reserveren kunnen jullie duidelijk aangeven welk soort sfeer muziek/ instrumenten jullie willen horen op jullie trouwfilm.

Worden er filmbeelden van ons huwelijk gebruikt voor promotie van deze website? 

 • Om toekomstige klanten die deze website bezoeken, wat filmbeelden van diverse bruiloften te kunnen laten zien, zou het erg handig voor mij zijn als ik wat materiaal op mijn website kan plaatsen. Materiaal wordt alleen op deze website geplaatst en eventueel op youtube. Als jullie niet willen dat ik filmbeelden van jullie bruiloft op deze website en youtube zet, dan kunnen jullie dat aangeven tijdens het reserveren. 

We zijn de USB stick met de trouwfilm kwijt/ de USB stick met de trouwfilm is stuk. Is het nog mogelijk om de USB stick met de gemonteerde films nog een keer te kopen?

 • De gemonteerde trouwfilm (4K Ultra HD versie, Full HD versie & de volledige trouwceremonie in Full HD en 4K) bewaar ik maximaal 2 jaar. Deze zijn inderdaad nog een keer over te nemen. Hier vraag ik 59 euro voor. Dit is inclusief de nieuwe USB stick, waar ik de bestanden naar overzet en inclusief de verzendkosten voor het opsturen naar jullie per aangetekende post.

Is het mogelijk om al het ruwe film materiaal wat de hele dag gefilmd is over te kopen? 

 • Al het onbewerkte (ruwe) beeld- en geluidsmateriaal van de bruiloft wordt maximaal 1 jaar bewaard en is voor een bepaald bedrag over te nemen door het bruidspaar. Overkopen is mogelijk, maar dit is niet standaard in de pakketprijs inbegrepen. Hiervoor vraag ik eenmalig een bedrag van 189 euro. Dit is inclusief de USB stick, waar ik alle bestanden naar overzet en inclusief de verzendkosten voor het opsturen naar jullie per aangetekende post. 


Film Bruiloft

Meer informatie over Film Bruiloft? Kijk dan op de diverse social media, stuur me een mail, of kijk bij videograaf bruiloft.

Contact

Reserveren: klik hier

Email: klik hier

Links | Sitemap

Social media: 

Film bruiloft twitter
Film bruiloft instagram
Film bruiloft facebook

Copyright 2020 Film Bruiloft - Bruiloft videograaf