Film Bruiloft videograaf
Bruiloftsfilm door videograaf

Hoe een bruiloftsfilm wordt gemaakt

Hier geef ik even een voorbeeld hoe de dag voor de videograaf meestal verloopt bij het maken van een bruiloftsfilm. 's Morgens arriveer ik op tijd bij de bruid (ruim op tijd), om het opmaken te kunnen filmen met een kwaliteits 4K systeemcamera. Naast een 4K versie, zal ik dezelfde film ook omzetten naar een Full HD versie, zodat de bruiloftsfilm ook op "niet 4K televisies" afgespeeld kan worden. Daarnaast gebruik ik ook een professionele beeldstabilisatie (gimbal) en statieven, zodat alles vloeiend en strak gefilmd wordt. Ook gebruik ik diverse audiorecorders om het geluid zo goed mogelijk op te nemen. Als het eventueel nog mogelijk is om naar de bruidegom te gaan (als deze redelijk in de buurt is), dan kan ik de bruidegom ook nog filmen als hij zijn pak aantrekt. De eerste ontmoeting tussen de bruid en bruidegom zal ik daarna filmen. Dit zijn altijd zeer mooie momenten om vast te leggen voor de bruiloftsfilm. Daarna is er een fotomoment voor de fotograaf met de familieleden en zal ik ook het een en ander kunnen vastleggen voor de bruiloftsfilm. Vervolgens is er de fotoshoot met de bruid en bruidegom op een andere locatie (of de fotoshoot kan ook na de ceremonie zijn). Hier kan ik dan ook nog hele mooie filmshots filmen. Tijdens de ceremonie, film ik met drie 4K filmcamera's (dit is een extra optie tijdens het reserveren). Een camera zet ik op statief om de hele ceremonie te kunnen filmen en een andere systeemcamera zal ik zelf met de hand bedienen, om alles van diverse hoeken mooi te kunnen filmen. De hele ceremonie zal ik (naast de bruiloftsfilm) apart bijvoegen op de usb-stick (als dit gekozen is tijdens het reserveren) als een extra film bestand. Daarna zijn er na de ceremonie de toost, de felicitaties en het aansnijden van de bruidstaart, welke ik uiteraard ook vastleg op de bruiloftsfilm. Tenslotte is er ook nog het fotograferen van familie, vrienden, waar ik dan ook het mooie samenzijn ga filmen. Daarna is het gebruikelijk dat de bruid en bruidegom zich klaar gaan maken voor het diner en het feest 's avonds. Dit is het moment dat mijn taak er (soms) op zit en dat ik richting huis ga om de bruiloftsfilm te monteren. Uiteraard kan er nog wat extra uren gereserveerd worden om te filmen. Daarnaast kan er ook nog voor het derde bruiloftsfilm pakket worden gekozen, zodat de videograaf ook op het diner en op het feest 's avonds (openingsdans) aanwezig is om te filmen. Zoals jullie kunnen zien, heeft een bruiloft door Film Bruiloft te laten filmen allerlei (betaalbare) voordelen. Klik hieronder om de prijzen te zien, die ik als bruiloft videograaf vraagt voor het filmen en het monteren van een bruiloftsfilm.

Huwelijksvideo laten maken door een videograaf

Willen jullie een huwelijksvideo laten maken, zodat jullie altijd kunnen nagenieten van jullie schitterende bruiloft? Steeds vaker laten bruidsparen een huwelijksvideo van hun huwelijk maken. Een huwelijksvideo laten maken en monteren door een bruiloft videograaf, zorgt ervoor dat jullie en de familie na de bruiloft rustig kunnen nagenieten, van alle prachtige momenten van jullie huwelijk. Om de kosten voor jullie huwelijksvideo zo laag mogelijk te houden, heeft de videograaf 3 soorten pakketten, voor een vaste lage prijs. Willen jullie een unieke, schitterende huwelijksvideo laten maken, dan kunnen jullie dit in het reserveringsformulier aangeven. Hoe jullie het huwelijk gefilmd willen hebben, welke soorten muziek, maar ook allerlei wensen en overige informatie kunnen jullie aangeven. Voor de beste beeldkwaliteit en een sfeervolle videoreportage van jullie trouwdag, kiezen jullie voor Film Bruiloft. Nadat jullie het reserveringsformulier hebben ingevuld, kijkt de videograaf of de gekozen datum beschikbaar is en stuurt hij jullie zo snel mogelijk een mail met de (voorlopige) reserveringsbevestiging. Hier staat alles in, zoals hoeveel uur ik kom filmen op jullie bruiloft, hoe ik jullie de huwelijksvideo opstuur en wat de totale prijs is. Jullie lezen de informatie in de mail goed door en sturen deze (indien akkoord) weer terug naar de videograaf. Jullie datum staat dan vast in de agenda en het is dan ook niet meer mogelijk voor andere bruidsparen om voor deze datum nog te reserveren bij de videograaf.

Tijdschema voor bruiloftsfilms

Als jullie besluiten om jullie bruiloftsfilm door de videograaf van Film Bruiloft te laten filmen, dan neemt hij ruim een week voor de bruiloft contact op met jullie (of jullie ceremoniemeester), om te vragen of het tijdschema en de locaties voor jullie bruiloft nog hetzelfde zijn (dat jullie eerder tijdens de reservering hadden opgegeven). Dit doet de videograaf, zodat hij precies weet, waar en wanneer hij op een bepaalde locatie moet zijn, om zich goed te kunnen voorbereiden voor het filmen voor jullie mooie bruiloftsfilm.