Film Bruiloft videograaf
Veelgestelde vragen over een trouwvideo
Videograaf-Film-Bruiloft
trouwvideo
Trouwvideo van een bruidspaar

Veelgestelde vragen over een trouwvideo

Waarom is een trouwvideo bij de bruiloft videograaf van Film Bruiloft laten maken, goedkoper dan bij een andere videograaf? 

 • Ik gebruik geen tweede cameraman. Waarom twee mensen duur betalen, als ik dit ook prima zelf kan filmen (en dus ook veel geld kan besparen voor jullie trouwvideo). 
 • Ik film circa 6 uur, 9 uur, of 12 uur (extra uren is mogelijk). De uren die jullie bestellen zijn altijd aaneengeschakeld, dus bijv. van 9.00 uur tot 18.00 uur. En dus niet bijv. van 9.00 tot 12.00 en dan pas weer van 15.00 uur tot 18.00 uur.
 • Ik film met een niet al te opvallende, professionele, kwaliteits Full Frame 4K Ultra HD systeemcamera (geen grote, zware, aanwezige videocamera). 
 • Ik heb een tweede en derde professionele 4K systeemcamera bij me, zodat ik hiermee ook de gehele trouwceremonie en extra filmbeelden vanaf statief en een gimbal kan filmen (zoals eerste ontmoeting, speeches etc).
 • Ik bied drie vaste pakketten (zilver, goud en diamant), waarin alles gelijk duidelijk is voor het bruidspaar (geen verborgen extra kosten, zoals bijv. reiskosten en km vergoeding). Tijdens het reserveren op deze website, kunnen jullie alle opties bekijken en overige informatie of wensen aan mij doorgeven. Ik doe dan ook geen kennismakingsgesprek, dit kost de videograaf veel (reis) uren en daardoor kan er dus een hoop kosten voor het reserveren van de videograaf bespaard worden. Uiteraard kunnen jullie wel alle vragen en alle wensen via de mail doornemen met de videograaf. Ook neem ik circa een week voor de bruiloft, contact met jullie op (of de ceremoniemeester), om de tijd en de locaties door te nemen, zodat ik precies weet hoelaat en waar ik op de trouwdag allemaal moet zijn. Dan kan ik me hier alvast zorgvuldig op voorbereiden. Ik zorg er altijd voor dat ik op de trouwdag 's morgens ruim op tijd aanwezig ben bij de bruid (het opmaken, jurk filmen), om zo de hele bruiloft zo perfect mogelijk in beeld te brengen met mijn film apparatuur. 
 • Na de bruiloft monteer ik zelf jullie bruiloft tot een mooie trouwvideo. Doordat ik op jullie bruiloft heb gefilmd, weet ik precies de mooie momenten eruit te halen voor de montage voor jullie trouwvideo. Het monteren/editen is namelijk (na de bruiloft te hebben gefilmd), hetgene waar het meeste werk en tijd in zit (andere duurdere videografen besteden dit vaak ook uit aan andere editors).

Hoe professioneel wordt er gefilmd?

 • Om alles mooi vloeiend te filmen, gebruik ik een professionele gimbal (voor camera stabilisatie), extra camera's op statief (voor trouwceremonie bijv). Ook gebruik ik externe audiorecorders om het geluid (huwelijksgeloften, speeches), zo goed mogelijk op te nemen. Ik heb drie professionele 4K systeemcamera's bij me. Om alles in perfecte kwaliteit te filmen gebruik ik prachtige lenzen van Olympus, Sigma en Panasonic. Bekijk hier diverse trouwvideo voorbeelden om het mooie beeldkwaliteit te zien.

Waarom is onze trouwvideo bij Film Bruiloft al binnen drie weken klaar, terwijl we bij een andere bruiloft videograaf soms maanden moeten wachten?

 • Doordat ik niet teveel reserveringen in een bepaalde week aanneem, heb ik genoeg tijd om alle aandacht te schenken aan jullie trouwvideo en daardoor de trouwvideo in drie weken te monteren en naar jullie op te sturen (in drukke trouwperiodes/de zomermaanden, kan het soms maximaal vier weken levertijd worden). 

Waar is de videograaf actief en is het mogelijk om hem daarbuiten te reserveren?

 • Ik ben actief en te reserveren voor heel Nederland. Ik ben woonachtig in Noord-Holland (regio Alkmaar).

Wij hebben op dit moment (nog) geen 4K televisie. Kunnen we dan wel onze trouwvideo bekijken?

 • Dit is mogelijk. De videograaf filmt de bruiloft met 4K camera's en monteert de film in twee aparte bestanden op een USB-stick. Een 4K bestand en een Full HD bestand, zodat jullie ook op HD televisies met een USB-ingang de trouwvideo kunnen bekijken. Als jullie in de toekomst alsnog een 4K televisie kopen, dan kunnen jullie het 4K bestand laden, om jullie trouwvideo in 4K kwaliteit te bekijken. Ook is het mogelijk om de hele trouwceremonie te filmen in 4K en daar een 4K bestand en een Full HD bestand van te monteren en op de USB-stick te zetten (met audio en muziek). 

Als we reserveren, is dit dan onder voorbehoud? En is er dan ook een vooruitbetaling nodig?

 • Als jullie op verstuur klikken na het reserveren, dan maken jullie een voorlopige reservering onder voorbehoud (het ligt eraan of de datum nog beschikbaar is). De videograaf zal zo snel mogelijk een mail terugsturen met alle verdere informatie, met bevestiging van de datum en een verzoek voor een aanbetaling van 25% van de totale prijs om de reservering definitief vast te leggen. Als de aanbetaling van 25% betaald is, is de reservering pas definitief vastgelegd en kunnen andere bruidsparen niet meer reserveren voor deze datum. Het restantbedrag hoeft pas betaald te worden na de bruiloft, als de videograaf klaar is met het monteren van jullie trouwvideo. Jullie zullen hier per mail verder over geinformeerd worden. 

Doet de videograaf ook aan same day edit, zodat we 's avonds op de bruiloft al wat van de film kunnen zien?

 • Nee, dit bied ik niet aan in mijn pakket. Ik film liever zoveel mogelijk tijdens jullie bruiloft, in plaats van dat ik tijdens jullie bruiloft al ga monteren en niets meer kan filmen.

Hoelang komt de videograaf filmen en kan ik ook extra uren bijboeken (voor bijvoorbeeld het diner en het feest 's avonds)?

 • De videograaf bied drie verschillende pakketten aan: 6 uur, 9 uur of 12 uur filmen. Ook kan er daarnaast nog extra uren worden gereserveerd om te filmen (79 euro extra per uur).

Kan de videograaf ook met een drone op de bruiloft filmen?

 • Ja, het is ook mogelijk om een 4K drone te reserveren. Of de drone uiteindelijk op jullie bruiloft ingezet kan worden, is afhankelijk van een paar punten: mag er op de trouwlocatie met een drone gevlogen worden? Ligt de trouwlocatie te dicht bij een vliegveld, of in een beschermd natuurgebied, dan mag er sowieso niet gevlogen worden. Ook kan er niet met de drone gevlogen worden, als er teveel wind en/of regen op de bruiloftsdag is. De drone beelden worden door de trouwvideo heen gemonteerd.

Wordt onze hele trouwceremonie op film (met geluid) opgenomen?

 • Ja, dit is een extra reserveer mogelijkheid. Hier gebruik ik drie 4K filmcamera's voor (twee op statief en één met gimbal/camera stabilisatie. Deze zullen de hele trouwceremonie filmen. Jullie kunnen ervoor kiezen om de burgerlijke ceremonie of de kerkelijke cermonie te laten filmen (maximaal 1 uur). Voor het geluid gebruik ik aparte professionele audio recorders en digitale microfoon recorders met lavalier, om al het geluid mooi vast te leggen.

Hoelang duurt de uiteindelijk gemonteerde film?

 • Deze zal ongeveer 4-10 minuten duren (dit ligt aan het gekozen pakket). Jullie krijgen twee versies, een 4K Ultra HD versie en een Full HD versie, zodat jullie ook op huidige televisies de trouwvideo kunnen kijken, maar ook op nieuwere televisies in 4K kwaliteit kunnen genieten van jullie trouwvideo. Ook is het mogelijk om de hele trouwceremonie te laten filmen en te monteren in twee versies, een 4K Ultra HD versie en een Full HD versie, die ik op de USB stick zet. 

Kunnen wij zelf de muziek kiezen voor de trouwvideo?

 • Tijdens het reserveren op deze website, is het mogelijk om het soort muziek te kiezen voor de trouwvideo. Let wel op: op bekende muziek liggen auteursrechten en het is daarom helaas niet toegestaan dat ik deze kan gebruiken in mijn films. Doordat ik gebruik maak van professionele rechtenvrije muziek (deze haal ik van Artlist), is het voor jullie eventueel ook mogelijk om jullie trouwvideo te delen op sociale media (youtube, facebook etc.). Tijdens het reserveren kunnen jullie duidelijk aangeven welk soort sfeer muziek/ instrumenten jullie willen horen op jullie trouwvideo.

Worden er filmbeelden van ons huwelijk gebruikt voor promotie van deze website? 

 • Om toekomstige klanten die deze website bezoeken, wat filmbeelden van diverse bruiloften te kunnen laten zien, is het erg handig voor mij zijn als ik wat materiaal op mijn website kan plaatsen. Materiaal wordt alleen op eigen Film Bruiloft gerelateerde pagina's geplaatst, zoals deze website en op de social media pagina's van Film Bruiloft. Als jullie niet willen dat ik beelden van jullie bruiloft op Film Bruiloft pagina's zet, dan kunnen jullie dat aangeven tijdens het reserveren. 

We zijn de USB stick met de trouwvideo kwijt/ de USB stick met de trouwvideo is stuk. Is het nog mogelijk om de USB stick met de gemonteerde films nog een keer te kopen?

 • De gemonteerde trouwvideo (4K Ultra HD versie, Full HD versie) en eventueel de volledige trouwceremonie (Full HD en 4K), bewaar ik maximaal 5 jaar. Deze zijn inderdaad nog een keer over te nemen. Hier vraag ik 65 euro voor. Dit is inclusief de nieuwe USB stick, waar ik de bestanden naar overzet en inclusief de verzendkosten voor het opsturen naar jullie per aangetekende pakketpost.

Is het mogelijk om al het ruwe film materiaal wat de hele dag gefilmd is over te kopen? 

 • Al het onbewerkte (ruwe) beeld- en geluidsmateriaal van de bruiloft wordt maximaal 2 jaar bewaard en is voor een bepaald bedrag over te nemen door het bruidspaar. Overkopen is mogelijk, maar dit is niet standaard in de pakketprijs inbegrepen. Hiervoor vraag ik eenmalig een bedrag van 299 euro. Dit is inclusief de USB stick, waar ik alle bestanden naar overzet en inclusief de verzendkosten voor het opsturen naar jullie per aangetekende pakketpost. 

Hebben jullie ook een trouwbrochure met alle informatie?

 • Ja, de trouwbrochure van 2024 is hier gratis te bekijken.
Veel gestelde vragen over een trouwvideo